T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Hukuk Günleri Projemiz Başladı

Öğrencinin gelişiminde; yeni bir beceri, yetkinlik, yeni bir davranış öğrenmesinde; kültürel değerlerine sahip çıkmasında ve sanatsal bakış açısı kazanmasında, zengin öğrenme ortamlarına, desteğe ve rehberliğe ihtiyacı vardır.Öğrencilerin yaşama çok çeşitli pencerelerden bakmalarını sağlayacak zengin ortamlar ve aktiviteler içinde bulunmaları gerekmektedir. Okulumuz kuruluş amaçlarından biri olan bir üst kuruma öğrenci hazırlamak amacı çerçevesinde, hukuk fakültesi tercihinde bulunabilecek öğrencilerimize hukuk sistemini tanıtmak, mesleğin farklı yönlerini görmelerini sağlamak, meslek ortamının havasını hissetmelerini sağlamak gereklidir. Ayrıca adliye ziyaretleri içerisinde öğrenci yaş grubuna uygun izlenecek davalar sayesinde hayatı tanıma ve ders alma fırsatları olacaktır.

     Öğrencilerimize okullarımızda zengin eğitim-öğretim ortamları sunarak onların ilgi alanlarını genişletmek öğrenci motivasyonu üzerinde olumlu yönde etkide bulunacaktır.

Türk hukuk sistemini yakından bilmek öğrencilerimizin yeterliliklerini arttıracaktır.

Öğrencilerimize hukuk sistemimizi tanıtmak, mesleki yöneltmede yardımcı olmak gibi amaçlarla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon Barosu ve Trabzon Üniversite Hukuk Fakültesi ile birlikte yürüttüğümüz Hukuk Günleri Projemiz başladı. Projede değişik etkinliklerimiz var, bunlardan biri de öğrencilerimizle çeşitli davaları takip etmek. Projemizin Adliye bölümündeki katkılarından dolayı Trabzon  Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet ÇELİKKOL'a teşekkür ediyoruz. Projenin çeşitli faaliyetlerinde toplamda 150 öğrencimiz katılım sağlayacaktır.

13-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2022 - Güncelleme: 15.12.2022 11:39 - Görüntülenme: 316
  Beğen | 1  kişi beğendi