TRABZON / ORTAHİSAR - Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

3 No'lu Erdoğdu Mahallesinde bulunan okulumuz adını aynı mahalleden alır.Mahallemizin adı ise Trabzon'un fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet'in önemli komutanlarından biri olan "Erdoğdu Bey" den gelir.

Trabzon Erdoğdu Lisesi 1995-1996 yılında Erdoğdu İlköğretim Okulunda Eğitim-Öğretime başlamış ve kendi hizmet binası yapılıncaya kadar iki yıl bu okulda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.1998 yılında 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Köseoğlu Caddesi Lise Sokak ta yapılan yeni hizmet binasına taşınmıştır.

Okulumuz halen aynı binada hizmet veren okulumuz  2012 yılında  ve öğretim şekli Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiş ve Erdoğdu Anadolu Lİsesi ismini almıştır. Okulumuz 2016 Eylül tarihi itibariyle her ilde bir okula uygun görülen 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi unvanına layık görülmüş ve 2016 Eylül ayından itibaren Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak varlığına devam etmektedir.

Okulumuz tekli öğretim olarak 8:30-15:40 saatleri arasında eğitim öğretim vermekte olup bünyesinde 25 derslik, 1 bilgisayar ve teknoloji sınıfı, 1 çok amaçlı salon, 1 biyoloji laboratuarı, 1 fizik laboratuarı, 1 kimya laboratuarı, 1 z-kütüphane, 1 öğretmenler odası, 1 spor odası,1 müzik sınıfı, 1 bay-bayan mescidi ve kantin bulundurmaktadır. Ayrıca okulumuz bünyesinde 250 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, fuaye alanının bulunduğu ayrı bir bina bulunmaktadır.

Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 25.09.2023 19:42 - Görüntülenme: 3816